Yavru Köpeğinizle İlk Birkaç Ay

Bir yavru köpek edinmenin vakti geldi, özellikle de tatil döneminde! Aslında birçok kişi, kürklü ve dört ayaklı dostlarını evlerine böyle zamanlarda alıyorlar çünkü genelde tatil döneminde onunla geçirebileceğimiz daha fazla vakit olur. Ayrıca hepimizin bildiği gibi yavru köpekler ele avuca sığmaz olur ve bu nedenle yavru köpeğinizin neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek en iyi seçenektir.

Bakıp büyüteceğimiz yeni, sevimli ve küçük bir dosta sahip olduğumuza yaşadığımız coşku gerçekten inanılmaz. Ancak evde yavru köpekle geçirilen ilk birkaç haftanın ya da hatta birkaç ayın kritik bir dönem olduğu belirtilmelidir. Bu en azından küçük dostumuz işini doğru yerde yapmayı öğreninceye, doğru şeyleri ısırıncaya ve her yalnız kaldığında hissettiği ayrılık kaygısını yeninceye kadar doğrudur. Yavru köpeğimizi eğitme görevinde yardımcı olma açısından gerçekten önem taşıyan birkaç husus vardır.

Bilhassa eğer yavru köpeğinizi kış aylarında alırsanız, coşkulu halini eğitmemizi ve ona bakmamızı sağlayacak birkaç nesneye ihtiyacı var. Her şeyden önce, biri su diğeri de yiyecek için iki kap almalıyız. Yiyeceğin aksine suyun küçük dostunuz için her zaman erişilebilir olması gerektiğini düşünerek yiyecek kabından daha büyük bir su kabı almanızı tavsiye ederiz.

İkinci olarak, yavru köpeğinizin nerelere gidebileceği konusunda bazı sınırlara sahip olması ve aynı zamanda da birkaç yeri “kendisinin” yeri olarak görmesi önemlidir. Bu, özellikle ev içinde geçerli olup köpeğin kendisini rahat ve huzurlu hissedeceği en iyi yer şüphesiz köpek kulübesidir.

Bir kamp yatağına benzeyenlerden kumaştan üretilmiş tamamen dolgulu olanlara ve resimdeki Kuna gibi çıkarılabilir üst tabakası ve yatağı olanlara kadar çok sayıda ev içi köpek kulübesi var. Kısacası, tüm zevkler ve bütçeler için uygun bir kulübe var. Önemli olan nokta, eğer sonradan değiştirmek istemiyorsanız, en çok sevdiğiniz ve mobilyanıza en çok uyan kulübeyi seçmektir.

Yavru köpeğinizi eğitmek için gereken şey, Dog Training gibi klasik bir yavru köpek kafesidir. Kafes, yavru köpeğinize belirli bir yerde durmayı öğretmek ve böylece onu kirlenmekten ve özellikle evden ayrılmak zorunda kaldığımızda tüm eve zarar vermesini engellemek için önemlidir.

Elbette yavru köpeğin kafesi bir hapishane gibi algılamaması önemlidir aksi takdirde köpek, kendisini yalnız bıraktığımızda bitkin düşünceye kadar ağlayacaktır. Köpeğinizin kafesi kullanmaya alışmasını sağlamak için evde olduğumuz zamanlarda kapısını açık bırakabilir, kapları kafesin içine koyarak, burada yiyecek bulacağı için bunun güzel bir yer olduğunu düşünmesini sağlayabiliriz. Yavru köpekler oyun oynamayı da severler ve onlara küçük dişi büyürken kullanacağı doğru yerine kafes olduğunu öğretebiliriz.

Ayrıca kafesin içinde burayı dinlenme yeri olarak ilişkilendirebileceği yumuşak bir yatak bulunmalı. Yavru köpekler, ısırmaya yatkındır. Bu nedenle, kafesin içinde zarar görebilecek bir köpek kulübesi ya da yatak kullanılmaması tavsiye edilir. Zira köpeğiniz bunları ısırmaması gerektiğini öğrenmemiş olabilir. En uygun şey, fotoğrafta görülen Jolly gibi, işlenmiş kumaştan üretilmiş bir minder olabilir. Bu minder, ısırıklara ve tırmalamalara karşı dayanıklı, su geçirmezdir ve dolayısıyla yavru köpeklere karşı dayanıklıdır. Son olarak, zeminin geri kalan kısmı da, özel emici bezlerle korunabilir.

Dolayısıyla ihtiyacımız olan tüm şey, evimizi yavru köpeğimizi karşılamaya hazır hale getirmek için kullanacağımız birkaç üründür. Geriye kalan, dostumuzla eğlenmek!

Kaynak: Yavru Köpeğinizle İlk Birkaç Ay

Güncel İçerikler

Kedilerimizi Kızdıran Şeyler

Kedilerimiz hakkında her şeyi bildiğimizden emin miyiz? Bilim insanları, kedilerin insanların nefret ettiği bazı şeylerden…

Bir Kedi Sevmek İçin 27 Neden

Onları ya seviyorsunuzdur ya da nefret ediyorsunuzdur… Doğru, kediler! Elbette onları ve tüm küçük tuhaflıklarını…
keyboard_arrow_up