Kedi Kuyruğunun Dilinden Anlamak

Tamamen dik kuyruk, aşağı sarkan kuyruk, bacaklar arasına alınan kuyruk… Kedilerin sayısız türde kuyruk pozisyonları var; bunların her biri özel bir anlama sahip ve bazı kodlandırılmış mesajlar gönderiyor. Böylelikle çevrelerindeki dünyayla ve bizimle konuşuyorlar!

Kedinizin çevresindeki dünyayı çok fazla ihmal ettiğini ve çoğu zaman kedisel düşüncelere daldığını düşünebilirsiniz ancak işin aslı, onlar bizimle ve etraftaki diğer kedilerle sürekli iletişim halindedir. Kedilerin bizimle konuşma yollarından biri kuyruklarıyla mesaj vermektir.

Bir kedi kuyruğunun farklı hareketlerinin ne anlama geldiğini bilmek çok faydalı olabilir. Bu, size kedinin iyi olup olmadığını, oyun oynamak isteyip istemediğini, korkup korkmadığını ve sebebi ne olursa olsun biraz endişeli olduğunu anlatabilir.

  1. Tamamen dik kuyruk: Dünyada her şey yolunda, kedi güvende ve bizi görmekten mutlu! Bu ayrıca kedinin tüm ilgimizi istediğini ve kucağa alınmayı ve çenesinin altından güzelce okşanmayı istediğini de ifade eder.
  2. Hızlı hareket eden kuyruk: Son derece mutlu! Kediniz sizi seviyor ve heyecanlı. Eğer yakından bakarsanız, en tatlı ifadesiyle size göz kırptığını ve ona sunabileceğimiz sevgiden mutlu olduğunu göreceksiniz.
  3. Tamamen açık veya katlanmış kuyruk: Rahatlayın, sakin olun! Kedi sakin ve huzurlu. Kılını dahi kıpırdatmadan ona istediğimiz her şeyi yapmamıza izin verecek.
  4. Sallanan kuyruk: Dikkatli olun! Kıyamet kopmak üzere! Geri çekilin ve kediyi yalnız bırakın. Hatta başka bir odaya gitseniz daha iyi olur.
  5. Havada sallanarak ses çıkaran kuyruk: Bir pusuyla karşılaşmak üzere! Eğer kuyruk geriye ve öne doğru hızlı bir şekilde sallanıyorsa, bu öfkeyi ifade eder. Ancak eğer kedi yere çömelmişse ve kalçaları yavaş sağa ve sola doğru hareket ediyorsa, o halde zavallı avına zıplamak için hazırlık yapıyor!
  6. Bacaklar arasına alınmış kuyruk: Kedi korkuyor ve şu an yapılması en uygun şey, onu rahatlatacak biçimde yanında durmak ancak onu olduğu gibi bırakın, ona dokunmayın veya kucağınıza almayın.
  7. Kıvrılmış ve geriye doğru kambur şeklinde kuyruk: Ajitasyon seviyesi yıldızlara erişmiş durumda! Kedi, tehlikenin yakın olduğunu hissediyor, korkuyor ve kendisini düşmandan savunmaya hazırlanıyor!
  8. Kabarık kuyruk: Buranın hakimi benim! Kediler kuyrukları ve sırtları üzerindeki tüylerini kabarttıklarında, düşmanın gözünü korkutmaya çalışırlar. Yavaş hareket edin, bir saldırı ihtimalini küçümsemeyin!

Peki, sizin kedinizin kuyruğu hangi pozisyonda?

Kaynak: Kedi Kuyruğunun Dilinden Anlamak

Güncel İçerikler

Kedilerimizi Kızdıran Şeyler

Kedilerimiz hakkında her şeyi bildiğimizden emin miyiz? Bilim insanları, kedilerin insanların nefret ettiği bazı şeylerden…

Bir Kedi Sevmek İçin 27 Neden

Onları ya seviyorsunuzdur ya da nefret ediyorsunuzdur… Doğru, kediler! Elbette onları ve tüm küçük tuhaflıklarını…
keyboard_arrow_up