Bir Köpeğin Yerinde Durmaya Eğitilmesi

Köpekler, oldukça oyuncu ve yerinde duramayan, özellikle sahiplerine ve dost olarak gördükleri kişilere sokulmayı seven dostlarımızdır. Siz de tüylü dostunuzu, yatak, sandık veya battaniye gibi istediğiniz bir yerde durması için nasıl eğiteceğinizi merak ediyorsanız doğru yerdesiniz!

Tüylü dostunuzla kendi ortamınızı paylaşmanız çok önemlidir ancak, köpeğinizin duracağı veya duramayacağı yerleri belirlemeniz de o kadar önemlidir. Her şeyde olduğu gibi, bunun için de küçük bir eğitim gerekecektir. Eğitim sonunda köpeğiniz komut alınca yatağına gitmeyi ve orada kalmayı veya en basitinden evin belirli alanlarında durmayı öğrenecek ve buna alışacaktır.

Örneğin; mutfağa, yatak odasına veya banyoya girmesini istemiyorsanız bu alanları sınırlandırabilirsiniz ama bunu en başından yapmanız gerekir. Diyelim ki, köpeğiniz için yumuşak ve sıcacık bir yatak aldınız ama beyefendi yatakta sizinle birlikte uyumak istiyor; bu durumda uygulayabileceğiniz bazı stratejiler var.

Öncelikle, yeni bir yatak veya battaniye alarak onu yatak odasına yerleştirin. Amacınız köpeğinizi pozitif yönlendirmek olduğundan, seçeceğiniz yer köpeğinizin isteyerek gittiği ve kimsenin onu rahatsız edemeyeceği bir yer olmalıdır. Yatağınıza atlamaya çalışırsa kararlı bir ses tonuyla ama bağırmadan veya alçak bir ses tonu da kullanmadan “Hayır! deyin. Onu bir oyuncakla geri çekin ve köpek yatağına yerleştirin. Size yaklaşmakta olduğunu görünce, “Yatak!” deyin.

Öte yandan, bu dostlarınız siz koltuğa uzanmış TV seyrederken veya kitap okurken yanınızda olmayı çok sever; onu yerine göndermeye kıyamıyorsanız bir köşede durması için eğitim vererek işe başlayabilirsiniz. Örneğin; Ferplast’ın Nanna Soft battaniyesi gibi, çok kaba olmayan bir battaniye alın ve köpeğinizin durmasını istediğiniz yere serin. Yine aynı oyuncağı kullanarak onu battaniyeye gitmeye teşvik edin. Sadık dostunuz doğru yerde durduğu her zaman başına pat pat yapın ve “Aferin kızım / oğlum!” diyerek ödüllendirin.

Unutmayın ki, köpekleri bir gün yatağınıza girmesine izin verip ertesi gün bağırıp kovamazsınız. Köpekler alışkanlık edinen yaratıklardır ve sizin de tutarlı bir davranış sergilemeniz ve kafalarını karıştırmamanız gerekir!

Kaynak:
Köpeklerin En Gelişmiş Duyuları Nelerdir?

Güncel İçerikler

Kedilerimizi Kızdıran Şeyler

Kedilerimiz hakkında her şeyi bildiğimizden emin miyiz? Bilim insanları, kedilerin insanların nefret ettiği bazı şeylerden…

Bir Kedi Sevmek İçin 27 Neden

Onları ya seviyorsunuzdur ya da nefret ediyorsunuzdur… Doğru, kediler! Elbette onları ve tüm küçük tuhaflıklarını…
keyboard_arrow_up